W takim sosie sprawdzą się też inne grzyby, zwłaszcza kurki.
Składniki:
500 g prawdziwków
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
400 g śmietany 18%
1 szklanka mleka
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Prawdziwki pokroiłem w dość grube kawałki, krótko
obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w kostkę i zeszkliłem na
maśle. Wrzuciłem do rondla cebulę i obgotowane prawdziwki, oprószyłem
mąką ,Smażyłem kilka minut. Dodałem mleko i śmietanę . Gotowałem, aż sos
zgęstniał. Pod koniec gotowania dodałem tymianek . Doprawiłem solą i
pieprzem.
bardzo apetyczne!
OdpowiedzUsuńWYGLADAJA REWELACYJNIE - Z MLECZKIEM NIE ROBILAM JESZCZE - A WIDZE ZE MOZNA - SUPER - CZEGOS SIE NUCZYLAM
OdpowiedzUsuńTen sosik na pewno wszystkim u mnie posmakuje :)
OdpowiedzUsuń