Orientalne połączenie polskich grzybów z aromatyczną
przyprawą.
Składniki:
1 kg leśnych grzybów
100 ml octu 10%
1,5 L wody
1 łyżka cukru
1 łyżka gorczycy
1 łyżka gorczycy
1 łyżka garam masala
1 cebula
1 łyżka soli
Przygotowanie:
Grzyby oczyszczamy,
przekładamy do osolonego wrzątku razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, gotujemy
15 min.
Wyjmujemy łyżką
cedzakową, przekładamy do wrzącego octu z wodą, solą, cukrem, gorczycą i przyprawą.
Cebulę wyjmujemy,
przekładamy do słoików, dodajemy grzyby z zalewy.
Marynatą zalewamy
grzyby, zakręcamy słoiki, stawiamy do góry dnem. Studzimy.
bardzo ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń