Jeśli tylko będziecie mieli w zasięgu Waszych rąk wędzonego
tuńczyka, koniecznie go kupcie.
Składniki:
2 jajka
1 marchew
3 ziemniaki
1 garść musztardowca
300 g wędzonego tuńczyka
1 mała puszka groszku
1 mały słoiczek kaparów
1 mały słoiczek zielonych oliwek
1/2 szklanki śmietany 18%
2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Marchew i ziemniaki gotujemy al dente. Studzimy kroimy w
kostkę. Podobnie ugotowane na twardo jajka.
Wrzucamy musztardowca, pokrojonego w kostkę tuńczyka,
osączony z zalewy groszek, oliwki, kapary.
Całość mieszamy z majonezem i śmietaną.
mega apetyczne!
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko co z tuńczykiem :D
OdpowiedzUsuńTuńczyka akurat mam! czułam, że się przyda :)
OdpowiedzUsuń