Niby co pod ręką, to
do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo
smaczne połączenie.
Składniki:
250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
3 ziemniaki
1 duża marchew
1 kawałek selera korzeniowego
1 por
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 litr bulionu cielęcego
1 puszka krojonych pomidorów
1 czerwona papryka
1 mała puszka fasoli pieczonej w pomidorach
1 mała puszka groszku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Warzywa obieramy
kroimy jak lubimy.
Na rozgrzany tłuszcz
wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc,
rozdrabiamy szpatułką.
Wrzucamy warzywa, bez
papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem,
wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami.
Gotujemy przez
kwadrans, wrzucamy pokrojoną paprykę. Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.
Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz