poniedziałek, 7 października 2019

Zupa Pomidorowy miszmasz


Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie. 









Składniki:



250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
3 ziemniaki
1 duża marchew
1 kawałek selera korzeniowego
1 por
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 litr bulionu cielęcego
1 puszka krojonych pomidorów
1 czerwona papryka
1 mała puszka fasoli pieczonej w pomidorach
1 mała puszka groszku
sól, pieprz


Przygotowanie:



Warzywa obieramy kroimy jak lubimy.

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc, rozdrabiamy szpatułką.
Wrzucamy warzywa, bez papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem, wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami.
Gotujemy przez kwadrans, wrzucamy pokrojoną paprykę. Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz