Lekki obiad na upalne dni. Same nowalijki dostępne na naszym
targu. Same pyszności.
Składniki:
400 g makaronu tagliatelle
500 g bobu
500 g pomidorów malinowych
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1 garść bazylii
1 garść natki pietruszki
cukier
parmezan
sól, pieprz
Przygotowanie:
Bób gotujemy przez 30 min. Studzimy, obieramy.
Makaron gotujemy al’ dente.
Posiekany czosnek lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie,
dodajemy sparzone, obrane ze skórki i posiekane pomidory, obrany bób.
Zioła również siekamy, dodajemy do sosu, podlewamy szklanką
wody. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.Zagotowujemy.
Makaron dodajemy do sosu, dokładnie łączymy.
Podajemy ze świeżo startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz