Przepis zaczerpnięty z Jaśminowej Kuchni. Zupa wyszła bardzo
smaczna.
Składniki:
350 g karkówki wieprzowej
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
100 g pieczarek
50 g grzybów shimeji
20 g przyprawy gyros
4 ząbki czosnku
1 mała puszka kukurydzy
1,2 litra bulionu warzywnego
100 g kaszy bulgur
2 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
Przygotowanie:
Mięso kroimy w słupki, podobnie papryki.
Pieczarki w plasterki.
Cebulę i czosnek siekamy.
Grzyby shimeji oddzielamy.
Kukurydzę wraz z zalewą wlewamy do bulionu warzywnego, gotujemy.
W tym samym czasie mięso przyprawiamy przyprawą. Następnie
dodajemy pozostałe składniki, smażymy przez chwilę by aromaty się przegryzły.
Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy przez 20 min razem z
kaszą.
Mąkę łączymy ze śmietaną, dodajemy do zupy, podgrzewamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz