Prosta i niezwykle smaczna.
Składniki:
2 jajka
1 opakowanie mini mozzarelli
150 g pomidorków koktajlowych
300 g wędzonego łososia
1 awokado
1 pęczek szczypiorku
1 opakowanie miksu sałat
Sos:
3 łyżki posiekanego koperku
70 ml oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy rosyjskiej
1 łyżka miodu lipowego
3 łyżki octu cydrowego
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, kroimy.
Ser odcedzamy z zalewy.
Pomidorki kroimy.
Łososia roimy w dużą kostkę.
Awokado kroimy w paski.
Szczypior siekamy.
Składniki mieszamy razem z miksem sałat.
Przygotowujemy sos:
Posiekany koperek, oliwę, miód, ocet i musztardę mieszamy z
odrobiną przegotowanej wody.
Polewamy nim sałatkę.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz