czwartek, 2 maja 2019

Duszona karkówka w sosie


Takie proste, a takie pyszne <3










Składniki:

4 plastry karkówki (po ok. 200 g)
2 łyżki smalcu
2 łyżki mąki
1 cebula
6 ząbków czosnku
3 łyżki oleju rzepakowego
600 ml bulionu wołowego
sól, pieprz

Przygotowanie:


Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę.
W rondlu, na rozgrzanym oleju  szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem.
Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz