U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu
kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe
przeważają.
Składniki
- 200 g wędliny
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki śmietany 18%
- makaron tagliatelle 400 g
- pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób.
Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron.
Wędlinę kroimy w paski.
Cebule siekamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku
minutach dodajemy czosnek.
Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze
śmietaną.
Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem.
Do smaku doprawiamy pieprzem.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz