niedziela, 24 marca 2019

Spaghetti z fenkułem


By przygotować pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My najbardziej lubimy ze świeżym pesto.










Składniki:

500 g makaronu spaghetti
1 mały fenkuł (około 150 g)
4 orzechy makadamia
100 ml oliwy z oliwek
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz

Przygotowanie:


Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki.
Orzechy wyciągamy z łupiny.
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie produkty blendujemy z oliwą.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy na szybko ( czyli do durszlaku, liczymy do trzech i przekładamy z powrotem do garnka ).
Do gorącego makaronu dodajemy pesto, dokładnie łączymy z makaronem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz