By przygotować pyszny obiad, nie potrzeba wielu składników i
wiszenia nad garami. Makarony mają to do siebie, że smakują ze wszystkim. My
najbardziej lubimy ze świeżym pesto.
Składniki:
500 g makaronu spaghetti
1 mały fenkuł (około 150 g)
4 orzechy makadamia
100 ml oliwy z oliwek
1/2 szklanki startego parmezanu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fenkuł kroimy na mniejsze kawałki.
Orzechy wyciągamy z łupiny.
Parmezan ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie produkty blendujemy z oliwą.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy na szybko ( czyli do durszlaku, liczymy do trzech i przekładamy z
powrotem do garnka ).
Do gorącego makaronu dodajemy pesto, dokładnie łączymy z
makaronem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz