Cebulę po obraniu przekroiłem na pół wzdłuż, a następnie na cieniutkie plasterki. Radicchio przekroiłem na ćwiartki, wyciąłem głąbki, pokroiłem w cienkie paski, opłukałem, osączyłem na sicie.
Na patelni rozgrzałem 3 łyżki oliwy, wrzuciłem cebulę, chwilę podsmażyłem mieszając. Dodałem radicchio i smażyłem, aż zacznie wiotczeć. Posoliłem i doprawiłem pieprzem. Zmniejszyłem ogień na malutki. Patelnię przykryłem pokrywką, dusiłem warzywa przez kilka minut.
Ser pokroiłem w kostkę. Dodałem do warzyw. Makaron ugotowałem al. dente, odcedziłem, wrzuciłem na patelnię, dodałem śmietanę, wymieszałem. Doprawiłem świeżo startej gałki. Podgrzałem chwilę, aż ser się rozpuścił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz