sobota, 2 lutego 2019

Smarowidło z kaszy i jajek


Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać :P . Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.













Składniki


  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 50 g kaszy gryczanej białej
  • 5 jajek
  • 1 por (biała część)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ekologiczna przyprawa w płynie
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
      Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
      Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
      Natkę siekamy.
      Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz