poniedziałek, 4 lutego 2019

Kotlety mielone Babuni


Smaki dzieciństwa, to coś, co łączy ludzi. Każdy ma inny smak i to jest fajne! Pamiętamy kotlety, które smażyła Babcia…pełne aromatu <3 Dzisiaj postanowiliśmy zrobić tak, jak Ona <3












Składniki

  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżka ekologicznej przyprawy w płynie
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Cebulę siekamy.
      Czosnek przeciskamy przez praskę.
      Mięso wyrabiamy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, mlekiem, zagęszczamy bułką tartą (około 100 g). Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
      Następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.


1 komentarz: