sobota, 19 stycznia 2019

Makaron z jajkiem i wędliną


Kochamy takie szybkie dania. Kolacja przygotowywana po 2 w nocy, zawsze świetnie smakuje. Obiad dla leniuszków, a przy tym jaki smaczny.















Składniki


  • 250 g ulubionego makaronu
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 50 g wędliny (u nas polędwica)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki startego sera (u nas Dziugas)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.( Najlepiej zagotować wodę w czajniku elektrycznym, przyśpieszymy proces gotowania makaronu. ) Odcedzamy.
      W czasie gotowania makaronu na maśle szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę, smażymy. Następnie wbijamy jajka, mieszamy, dodajemy makaron, składniki łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy startym serem (u nas Dziugas) oraz posiekaną natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz