Sąsiedzi w niedzielę nadają alfabetem morse’a? Nadawajcie z
nimi, a rodzinę zaskoczcie wnętrzem kotletów schabowych ;)
Składniki
- 4 kotlety schabowe po 250 g
- 500 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżeczka lubczyku
- 150 ml mleka
- smalec wieprzowy
- 6 łyżek mąki
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka do jajek
- 10 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym
oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do
momentu odparowania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy
na pół, rozpłaszczamy.
Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem,
solą i pieprzem oraz w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym smalcu.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz