W ciągu 30 minut można przyrządzić niesamowitą ucztę nie
tylko dla podniebienia.
Składniki
- 1 sałata rzymska
- 6 szt pomidorków śliwkowych
- 50 g czarnych oliwek
- 2 szt szalotki
- 1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego
- 2 szt śliwek żółtych
- 50 g startej mozzarelli
- oliwa z oliwek
- ocet cydrowy
- opcjonalnie miód
- 2 bagietki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pokrojonego w cienkie plastry bekonu
Przygotowanie
Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy.
Pomidorki myjemy, kroimy.
Oliwki osączamy, kroimy.
Szalotki obieramy, kroimy.
Pieprz osączamy.
Śliwki myjemy, kroimy w kostkę.
Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy,
polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód).
W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Bagietki dowolnie
kroimy i zapiekamy kwadrans.
Jednocześnie bekon smażymy na suchej patelni.
Bagietki nacieramy ząbkiem czosnku, polewamy wytopionym
tłuszczem z bekonu.
Podajemy razem.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz