Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy
teraz okres jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę,
kotlet schabowy…w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie
wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem
<3 schaboszczaka z buraczkami lub łotewer, pomidorówki…oj dużo tego. Nie
mówimy, że nowe smaki, które polecamy są złe...są przepyszne. Szczególnie kuchnia tajska. Jednak musimy zjeść jakiegoś
normalsa :P
Składniki
- 500 g karkówki wieprzowej
- 2 łyżki mąki do oprószenia
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 700 ml bulionu wołowego
- 1 łyżka mąki do zagęszczenia
- 100 ml zimnej wody do mąki
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz