Oj, warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak na wszelki
wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 łyżek ketchupu
- 1 sztuka kaki
- 100 g plastrów salami
- 10 pomidorków koktajlowych
- 10 pieczarek
- 100 g tartej mozzarelli
Przygotowanie
Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem
i smarujemy ketchupem.
Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki.
Układamy.
Salami układamy.
Pomidorki kroimy na pół. Układamy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Układamy.
Posypujemy startą mozzarellą.
Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz