środa, 24 października 2018

Kanie a’la pizza


Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.









Składniki

  • 6 sztuk kani
  • 1 litr mleka 3,2%
  • mąka
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • masło do smażenia
  • ketchup
  • 1 strąk papryki marynowanej
  • 1 pomidor malinowy
  • 100 g czarnych oliwek
  • 150 g szynki konserwowej
  • 100 g startej mozzarelli
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
      Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu.
      Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy 15 min w 180°C.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz