Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.
Składniki
- 6 sztuk kani
- 1 litr mleka 3,2%
- mąka
- 4 jajka
- bułka tarta
- masło do smażenia
- ketchup
- 1 strąk papryki marynowanej
- 1 pomidor malinowy
- 100 g czarnych oliwek
- 150 g szynki konserwowej
- 100 g startej mozzarelli
- sól, pieprz
Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez
około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z
dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto.
Osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną
paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i
zapiekamy 15 min w 180°C.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz