niedziela, 2 września 2018

Zupa z sałaty i grzybów


Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.











Składniki

  • 1 opakowanie miksu sałat
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka 
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 ziemniaki fioletowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g boczniaków
  • 1 łyżka masła
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
      Cebulę i czosnek siekamy.
      Grzyby kroimy w paski.
      Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
      Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

      Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.

      Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.

      Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz