Nasze wszystkie smaki w jednej formie <3
Składniki
- 500 g żółtej fasolki szparagowej
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 100 g sera feta
- 50 ml oleju z pestek winogron
- 2 ząbki czosnku
- 1 garść świeżej bazylii
- 300 g filetu z kurczaka
- 3 łyżki oleju rzepkowego
- sól, pieprz
Przygotowanie
Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy,
kroimy na kawałki.
Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki.
Ser kroimy w drobną kostkę.
Olej blendujemy z czosnkiem i świeżą bazylią.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz