piątek, 14 września 2018

Taglioline z pomidorkami cherry i mozzarellą

Dla wielbicieli makaronu...











Składniki

  • 350 g makaronu taglioline
  • 2 łyżki oleju
  • 250 g kolorowych pomidorków cherry
  • 150 g bobu
  • 2 łyżki kaparów
  • sól morska
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • 200 g mozzarelli
  • gałązka rozmarynu
  • garść posiekanych suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka białego pieprzu

    Przygotowanie

    1. Na patelni rozgrzałem olej kujawski z czosnkiem, pomidorami i bazylią. Dodałem igły rozmarynu, czosnek, posiekane suszone pomidory, biały pieprz. Przesmażyłem, dodałem pokrojone kolorowe pomidorki cherry, kapary i blanszowany i obrany wcześniej bób.
      Po kilku minutach wrzuciłem wcześniej ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie wymieszałem. Doprawiłem morską solą i kolorowym pieprzem. Zdjąłem z ognia, dodałem pokrojoną mozzarellę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz