piątek, 28 września 2018

Kotlety mielone z kapustą włoską


Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste.









Składniki


  • 500 g kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 500 g mielonej szynki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • kminek mielony
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
      Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka, bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz