Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i
soczyste.
Składniki
- 500 g kapusty włoskiej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 100 ml bulionu warzywnego
- 500 g mielonej szynki wieprzowej
- olej do smażenia
- bułka tarta
- kminek mielony
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną
cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu
odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku
doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka,
bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz