Oto drugi sposób na zagospodarowanie jednej kapusty coolwrap.
Tym razem przepyszne połączenie z wędzonym kurczakiem.
Składniki
- 1/2 sztuki kapusty coolwarp
- 600 g udek wędzonych z kurczaka
- 1 duża pietruszka
- 1 seler korzeniowy
- 2 duże marchewki
- 3 ziemniaki
- 3 pomidory malinowe
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 szczypta mielonego kminku
- 1 pęczek koperku
- 4 łyżki tartego parmezanu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Udka z kurczaka wkładamy do zimnej wody (2 litry), doprowadzamy do
wrzenia i zmniejszamy płomień.
Pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.
Marchew kroimy na większe kawałki.
Ziemniaki kroimy w kostkę.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki.
Kapustę szatkujemy.
Wszystkie składniki dodajemy do zupy, liście laurowe i ziele
angielskie. Wsypujemy szczyptę kminku, dodajemy sól i pieprz.
Po kwadransie, udka wyjmujemy, studzimy, zupę gotujemy na
wolnym ogniu.
Mięso z kurczaka oddzielamy od kości, rozdrabniamy na
kawałki, razem z kośćmi wrzucamy ponownie do zupy.
Po kolejnym kwadransie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie
rozprowadzamy, zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy posiekany koperek.
Zupę podajemy z tartym parmezanem.
-
Bardzo smacznie to wygląda według mnie.Będę musiał kiedyś to posmakować bo taki już jestem.
OdpowiedzUsuńDziękujemy i smacznego życzymy ;)
Usuń