środa, 15 sierpnia 2018

Mizeria z białym chudym serem

Klasyczna mizeria w serowej wersji












Składniki

  • 500 g ogórków gruntowych
  • 200 g chudego białego sera
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • sól
  • czarny mielony pieprz
  • pół łyżeczki octu
  • 200 g śmietany 18 %

    Przygotowanie









    1. Ogórki obrałem, pokroiłem w talarki, posoliłem. Odstawiłem na kwadrans. Przełożyłem na sitko, opłukałem, osączyłem z wody.
      Koperek i szczypior posiekałem.
      Ogórki, koperek i szczypior włożyłem do miski, dodałem śmietanę. Wymieszałem. Ser pokruszyłem, dodałem do mizerii, delikatnie wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

1 komentarz:

  1. No takiej mizerii to ja nie znałam :) Muszę wypróbować!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń