środa, 15 sierpnia 2018

Sałatka makaronowa z mięsem mielonym


Sałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne.










Składniki

  • 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu)
  • 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 garść grzybów mun
  • 3-4 łyżki sosu czosnkowego od Folwark
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

      Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

      Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas rozdrabniając mięso. Studzimy.
      Następnie dodajemy makaron i sos czosnkowy, mieszamy, do smaku możemy doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz