piątek, 6 lipca 2018

Relish z wiśni

Taki sos sprawdzi się zarówno do mięs jaki i .... można eksperymentować :)









Składniki

  • 1 kg wiśni
  • 120 g małych cebulek
  • 30 g korzenia imbiru
  • 7 czubatych łyżek cukru
  • 100 g miodu
  • 8 goździków
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka ziarenek gorczycy
  • 1 łyzka marynowanego zielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie


    1. Zagotowałem wydrylowane wiśnie z cząstkami cebulek, posiekanym imbirem, zielonym pieprzem, gorczycą, goździkami, cukrem, octem, sokiem z cytryny i przyprawami (mieszając).
      Gotowałem, aż płyn prawie zupełnie wyparował. Zamknąłem w słojach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz