środa, 25 lipca 2018

Kotlety mielone z oscypkiem


Nasi znajomi często nas rozpieszczają. Ostatnio zostało nam trochę oscypku, więc postanowiliśmy połączyć go z mięsem mielonym. W zasadzie wiele nie trzeba, a smak przypadnie do gustu wielbicielom tego sera.










Składniki

  • 500 mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 oscypka
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
      Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz