wtorek, 19 czerwca 2018

Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu


Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu.









Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. M
      Kapustę szatkujemy.
      Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
      Paprykę kroimy w kostkę.
      Majonez, olej, przyprawy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
      Dressing łączymy z warzywami, przekładamy do lodówki na min. 30 minut.





Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza