Pyszny dodatek do mięsa, idealnie sprawdzi się też w roli
samodzielnego dania.
Składniki
- 7 młodych ziemniaków
- 2 młode marchewki
- 1/2 główki kapusty młodej
- 1/4 brokułu
- 1 por
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- koperek
- sól, pieprz
Przygotowanie
M
W garnku gotujemy 400 ml wody.
Ziemniaki obieramy, większe kroimy, dodajemy do wody razem
z pokrojoną na plasterki marchewką.
Następnie wrzucamy grubo poszatkowaną kapustę oraz różyczki brokułu.
Mieszamy i gotujemy przez chwilę.
Później dodajemy por, pokrojony na plasterki, liście laurowe,
ziele angielskie, tymianek, pieprz i kminek. Gotujemy 3 min.
Dodajemy szczyptę soli, mieszamy i gotujemy kolejne 3 min.
Mieszamy razem posiekaną natką pietruszki, kurkumę, mieszamy i gotujemy przez
kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz