Jak my kochamy tę porę roku. Wszystko takie zielone, piękne,
świeże i pachnące. No i te truskawki <3 nawet po ciężkiej pracy w polu, ich
zbieranie, zapach i ten słodki smak, nie pozwolił nam ich „znielubić”. Zawsze
zbierało je się nie dla pieniędzy, lecz dla samych owoców. Pamiętamy…4
koszyczki dla właściciela, piąty dla nas. Teraz miło się to wspomina. Może stąd
sentyment do dań z truskawkami. Często w domu robiło się makaron ze śmietaną i
truskawkami. Teraz postanowiliśmy odświeżyć to danie, lekko podkręcając
parmezanem i…Ciekawi? To czytajcie.
Składniki
- 350 g makaronu fusilli
- 500 g świeżych truskawek
- 200 ml słodkiej śmietany 18%
- 1/2 szklanki mleka 3,2 %
- 1 łyżka ksylitolu
- 40 g startego parmezanu
- 2 łyżki posiekanego lubczyku
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Przygotowanie
zapowiada sie smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
OdpowiedzUsuń