sobota, 26 maja 2018

Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem

Połączenie jeżyn z serem feta i arbuzem ? Dlaczego nie. Zapewniamy, sprawdza się.











  1. Składniki

    • 1/4 niedużego arbuza
    • 1 szklanka jeżyn
    • sałata lodowa
    • 100 g sera feta
    • listki szczawiu
    • 1 łyżeczka oliwy extra vergine
    • Sos : 2 łyżki miodu
    • 2 łyzeczki startego imbiru
    • 1 łyżeczka soku z limonki
    • szczypta soli
    • świeżo mielony czarny pieprz

      Przygotowanie

      1. Arbuza obrałem, pokroiłem w kostkę usuwając pestki. Wymieszałem ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyłem opłukaną i porwaną na kawałki sałatę lodową, doprawiłem ją solą, pieprzem i skropiłem 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszałem. Wyłożyłem arbuza z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta oraz listki szczawiu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz