Sałatka z jeżynami, fetą i arbuzem
Połączenie jeżyn z serem feta i arbuzem ? Dlaczego nie. Zapewniamy, sprawdza się.
Składniki
- 1/4 niedużego arbuza
- 1 szklanka jeżyn
- sałata lodowa
- 100 g sera feta
- listki szczawiu
- 1 łyżeczka oliwy extra vergine
- Sos : 2 łyżki miodu
- 2 łyzeczki startego imbiru
- 1 łyżeczka soku z limonki
- szczypta soli
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie
Arbuza obrałem, pokroiłem w kostkę usuwając
pestki. Wymieszałem ze składnikami sosu. Na talerzach rozłożyłem
opłukaną i porwaną na kawałki sałatę lodową, doprawiłem ją solą,
pieprzem i skropiłem 1 łyżeczką oliwy, delikatnie wymieszałem. Wyłożyłem
arbuza z sosem, jeżyny i pokruszony ser feta oraz listki szczawiu.
-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz