piątek, 6 kwietnia 2018

Zupa pomidorowa z kalafiorem


Czasami warto mieć pod ręką produkty, z których w chwilę stworzymy nowe danie. W zastępstwie można użyć pomidory krojone z puszki i po garści czarnych oraz zielonych oliwek.










Składniki

  • 1 duża marchew
  • 3 ziemniaki
  • 1 sos Barilla z oliwkami
  • 1/2 kalafiora
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 1,2 l bulionu drobiowego
  • zielenina

    Przygotowanie

    1. Marchew obieramy, kroimy w plasterki.
      Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
      Kalafior dzielimy na różyczki.
      Kaszę gotujemy na sypko (ew. można dorzucić do bulionu razem z warzywami).
      Marchew i ziemniaki zalewamy bulionem, gotujemy 10 min od momentu zawrzenia.
      Dodajemy sos, kaszę (ew. pomidory wraz z zalewą i pokrojone na plasterki oliwki), kalafior i gotujemy do jego miękkości.
      Podajemy z ulubioną zieleniną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz