Czasami warto mieć pod ręką produkty, z których w chwilę
stworzymy nowe danie. W zastępstwie można użyć pomidory krojone z puszki i po
garści czarnych oraz zielonych oliwek.
Składniki
- 1 duża marchew
- 3 ziemniaki
- 1 sos Barilla z oliwkami
- 1/2 kalafiora
- 50 g kaszy gryczanej
- 1,2 l bulionu drobiowego
- zielenina
Przygotowanie
Marchew obieramy, kroimy w plasterki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Kalafior dzielimy na różyczki.
Kaszę gotujemy na sypko (ew. można dorzucić do bulionu razem
z warzywami).
Marchew i ziemniaki zalewamy bulionem, gotujemy 10 min od
momentu zawrzenia.
Dodajemy sos, kaszę (ew. pomidory wraz z zalewą i pokrojone
na plasterki oliwki), kalafior i gotujemy do jego miękkości.
Podajemy z ulubioną zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz