Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem na większym ogRyż
Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem na większym ogniu, następnie gotowałem na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez ok. 40 minut.
Wyjąłem mięso z zupy. Do wywaru dodałem przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę pokrojone w talarki. Włożyłem cebulę w całości, seler i różyczki kalafiora. Dodałem ekologiczną bulion drobiowy. Całość gotowałem przez ok. 20 minut.
Po 10 minutach dodałem do zupy pokrojone mięso, uprzednio oczyszczone ze skóry i kości.
Na koniec dodałem do zupy posiekany koperek. Zaprawiłem śmietaną. Posypałem szczypiorkiem. Podałem z grzankami z bagietki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz