piątek, 20 kwietnia 2018

Pieczone skrzydełka w sosie chrzanowym


Dwa tygodnie na maksa wypełnione pracą zawodową, więc ratować trzeba się daniami na szybko. Tym razem, pod lupę wzięliśmy skrzydełka z kurczaka, do tego sos chrzanowy…bagietka plus…i danie gotowe.










Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 2 łyżki sosu chrzanowego
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy sos chrzanowy, mieszamy.
      Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym.
      Początkowo pieczemy 30 min w temperaturze 200°C.
      Po upływie czasu, włączamy termo obieg, pieczemy jeszcze 15 min.
      Podajemy z bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz