piątek, 13 kwietnia 2018

Spaghetti frittata

I cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, naszym zdaniem.








Składniki

  • 200 g spaghetti
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki stołowe masła
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • starty parmezan

    Przygotowanie

    1. Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski.
      Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski.
      Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem.
      Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut.
      Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną z startym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz