Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak
połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku
pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego,
czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami <3
Składniki
- 2 żółte papryki
- 200 g kaszy pęczak
- 1 wędzone udko z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kaparów
- starta wędzona mozzarella
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym
oleju. Na sam koniec dodajemy kapary.
Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i
pieprzem.
Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i
nadziewamy farszem.
Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy
serem i zapiekamy przez 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz