czwartek, 19 kwietnia 2018

Papryka zapiekana z kaszą


Ktoś, kto skosztował pieczoną paprykę, wiedział będzie jak połączyć z innymi smakami. Bardzo proste, bardzo smaczne połączenie smaku pieczonej papryki z niesamowicie aromatycznym, wędzonym kurczakiem. Do tego, czerwona cebula, kapary i…Skosztujcie sami <3










Składniki

  • 2 żółte papryki
  • 200 g kaszy pęczak
  • 1 wędzone udko z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • starta wędzona mozzarella
  • sól, pieprz

    Przygotowanie


    1. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

      Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach.

      Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary.

      Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

      Papryki myjemy, kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy i nadziewamy farszem.

      Pieczemy 45 min w naczyniu żaroodpornym, w 180°C, później posypujemy serem i zapiekamy przez 10 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz