sobota, 3 marca 2018

Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami


Ostatnio pokochaliśmy takie niby sałatki, dodatki…wszak zawsze można potraktować jak gotowy lub dodatek do dania głównego. Zawsze smacznie wyjdzie.











Składniki

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 5-6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 5 ząbków czarnego czosnku
  • koperek
  • oliwa
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy.
      Czosnek i pomidory kroimy w kostkę.
      Koperek siekamy.
      Składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Ponownie mieszamy.


1 komentarz:

  1. Ciekawa opcja :) Muszę spróbować, bo soczewica jest pyszna :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń