wtorek, 27 marca 2018

Smażony ryż na ostro


Jeśli chodzi o ostrość w ostrości, to nie za bardzo teges. Lubimy zbalansowane smaki, bo wszystko co ponad to, zabija. Tym razem postanowiliśmy upuścić wodzę, na maksa wyostrzyć smak, idealnie komponujący się z delikatnym mięsem drobiu. Nam posmakowało.









Składniki


  • 200 g ryżu basmati
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • sól

    Przygotowanie

    1. Ryż gotujemy na sypko, odcedzamy.
      Na rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Następnie ryż i pokrojoną na plasterki papryczkę.
      Do smaku doprawiamy solą.
      Natkę siekamy i mieszamy z ryżem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz