Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Ziemniaki Ziemniaki wyszorowałem. Ugotowałem w mundurkach ( około 20 minut ) w osolonej wodzie. Odcedziłem, odstawiłem do ostygnięcia.
Boczek pokroiłem na małe kawałki . Listki mięty opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim płatki migdałowe i boczek (ok. 5 minut ). Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Na patelnie wrzuciłem kmin, kolendrę , gdy tylko ziarenka kminu zaczęły pękać. Następnie wsypałem słodką paprykę i sól, dodałem miętę, smażyłem ok. minuty.
Włożyłem plasterki ziemniaków, smażyłem je w przyprawach przez 10 minut.
Sałatkę podałem od razu na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz