czwartek, 22 marca 2018

Sałatka makaronowa z warzywami


Połączenie makaronu w sałatkach sprawdza się idealnie. Tym razem proponujemy w bezmięsnej, pożywnej i aromatycznej wersji.











Składniki

  • 250 g drobnego makaronu
  • 1/2 puszki ciecierzycy
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka groszku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 por
  • 3 łodygi selera naciowego
  • koperek
  • 3 pełne łyżki majonezu
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

    1. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy.

      Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
      Jajka, ogórki i seler kroimy w kostkę.
      Por kroimy w kostkę i sparzamy. Odcedzamy i studzimy.
      Koperek siekamy.
      Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie łączymy.
      Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz