Czasem przychodzą takie momenty, kiedy stać się nad garami
nie chce. Szczególnie po nockach…przepis spodoba się tym, którzy cenią sobie
czas, a lubią dobrze i treściwie zjeść. W przepisie użyliśmy kopytek, które można kupić w opakowaniach do gotowania lub smażenia.
Składniki
- 4 udka z kurczaka
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 biała rzepa
- 50 ml oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki cukru palmowego
- 4 ząbki czosnku
- 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/2 łyżeczki czerwonej papryki
- 1 łyżka suszonej kolendry
- 1/8 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/4 łyżeczki mielonego kopru włoskiego
- 1/8 łyżeczki mielonego anyżu
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- 290 ml soku pomidorowego (najlepiej Pudliszki)
- 500 g kopytek (do smażenia lub gotowania)
- sól, pieprz
Przygotowanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz