Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, obrałem, przekroiłem na pół.
Białą kiełbasę ugotowałem. Odstawiłem. Jabłka umyłem, obrałem, starłem na tarce do warzyw, skropiłem sokiem z cytryny. Cebulę i czosnek obrałem, posiekałem.
Rozgrzałem masło, włożyłem cebulę i czosnek, przesmażyłem. Dodałem starte jabłka.
Podsmażyłem, wlałem wino, dusiłem pod przykryciem, aż jabłka się rozpadły.
Marchewkę i ziemniaki obrałem, umyłem, pokroiłem w kostkę.
Zalałem cebulę i jabłka gorącym bulionem drobiowym, dodałem marchewkę, ziemniaki, łyżkę majeranku, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotowałem na małym ogniu ok. 30 minut.
Wygląda pysznie, nie jadłam takiej zupy, może się skusze ...
OdpowiedzUsuńPolecamy ;)
UsuńŚwietne :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń