Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza.
Składniki
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 kawałek selera korzeniowego
- 1 biała rzepa
- 1 łyżka masła
- 500 g filetu z dorsza
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- biały pieprz
- sól
Przygotowanie
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy
liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy
do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz