czwartek, 15 lutego 2018

Zupa rybna z dorsza

Warzywa w połączeniu z delikatnym mięsem dorsza.








Składniki

  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 biała rzepa
  • 1 łyżka masła
  • 500 g filetu z dorsza
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • biały pieprz
  • sól

    Przygotowanie

    1. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
      Rzepę obieramy, kroimy w dużą kostkę.
      Warzywa podsmażamy na maśle, następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l) lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
      Do zupy dodajemy pokrojony na paski filet z dorsza, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz