Taka zupa skutecznie
rozgrzewa, jest bardzo aromatyczna i zniewala swoim smakiem.
Składniki
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 kawałek selera korzeniowego
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka startego imbiru
- 1,5 l rosołu drobiowego
- 200 g groszku mrożonego
- szczypiorek
- makaron
- estragon
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Teraz bierzemy się za zupę.
Rosół zagotowujemy, a w międzyczasie przygotowujemy warzywa.
Więc:
Marchew, seler, pietruszkę ścieramy na tarce o dużych
oczkach, lekko podsmażamy na suchej patelni, wlewamy sos, dodajemy starty imbir
i lekko podsmażamy.
Zalewamy rosołem, wrzucamy groszek. Gotujemy przez chwilę
(około 6 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem oraz estragonem.
Podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz