Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje?
Dla nas rewelacja <3
Składniki
- 300 g kapusty kiszonej
- 3 liście laurowe
- 1 cebula
- 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
- 50 ml oleju rzepakowego
- 250 g makaronu łazanki
- kminek mielony
- maggi
- sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w
niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą,
pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką
mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy
solą, pieprzem oraz maggi.
Fajny przepis przetestowalem
OdpowiedzUsuń