czwartek, 25 stycznia 2018

Łazanki z mięsem mielonym

Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje? Dla nas rewelacja <3








Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 3 liście laurowe
  • 1 cebula
  • 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 250 g makaronu łazanki
  • kminek mielony
  • maggi
  • sól, pieprz

Przygotowanie

    1. Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
      Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
      Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
      Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz maggi.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz