Jedno z wielu dań, gdzie przygotowanie trwa chwilę, a danie
samo robi się. Możemy napisać tylko tyle…Przepyszne <3
Składniki
1 kg udek z kurczaka1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy (ulubionej)
przyprawa do kurczaka
150 g plastrów boczku wędzonego
Ziemniaki:
800 g ziemniaków
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka przyprawy do ziemniaków
Przygotowanie
Ziemniaki obieramy, kroimy na plastry (2-3 mm), mieszamy z olejem i
przyprawą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierz wykładamy plastry boczku.
Udka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Majonez mieszamy z musztardą, wrzucamy mięso, dokładnie
łączymy z sosem.
Na plastry boczku układamy mięso, które oprószamy przyprawą
do kurczaka.
Całość zapiekamy 50 min pod przykryciem w temperaturze 200°C, następnie 10-15 min w
termoobiegu, w tej samej temperaturze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz