Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką
Śledź, jak lubicie to przepis dla Was.
Składniki
-
400 g
fasolki białej z puszki
-
6 płatów
śledziowych w oleju
-
1 cebula
-
strąk
żółtej papryki
-
strąk
czerwonej małej papryki
-
5
średnich ogórków konserwowanych
-
2 łyżki
kaparów
-
2 łyżki
ziaren słonecznika
-
natka pietruszki
-
pieprz
-
Sos:
czubata łyżka musztardy
-
4 łyżki
oliwy
-
tymianek, szczypta
Przygotowanie
Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę,
paprykę w paski, a ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą,
kaparami, słonecznikiem uprażonym na suchej patelni, dodałem natkę
pietruszki.
Sos : połączyłem musztardę, oliwę, 3 łyżki wody, roztarty tymianek.
Sosem polałem sałatkę, wymieszałem, doprawiłem. Przełożyłem do
salaterki, posypałem natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz