U nas nigdy nic się nie marnuje. Użyliśmy pieczonych golonek
z indyka, zamiast tego można użyć lekko podsmażonego mięsa.
Składniki
500 g kiszonej kapusty300 g pieczonego mięsa z indyka
3-4 duże kapelusze grzybów suszonych
2 liście laurowe
1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 90 g )
Przyprawy:
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1/4 łyżeczki nasion kolendry
1 łyżeczka majeranku
2 ziarna jałowca
1 ziarno ziela angielskiego
1/4 łyżeczki gorczycy
1/4 łyżeczki ostrej papryki
sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę zalewamy zimną wodą (1 szklanka), dodajemy liście
laurowe i gotujemy 45 min na małym ogniu.
Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy w paski.
Przyprawy rozcieramy w moździerzu.
Mięso oddzielamy od kości, dodajemy do kapusty razem z
grzybami i koncentratem. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Dodajemy
przyprawy i dusimy na małym płomieniu przez godzinę.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz