Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki
w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie
można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków
plus smalec ze skwarkami. Pycha <3
Składniki
1 kg białej, surowej kiełbasy2 l serwatki
1 cebula
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Przygotowanie
Kiełbasę zalewamy serwatką, dodajemy pokrojoną w plastry
cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gałkę muszkatołową. Do smaku
doprawiamy solą i pieprzem.
Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pod
przykryciem przez 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz